Thursday, May 31, 2012

Kapljice / Drops

Dnevi neprestanega sedenja za mizo se pričenjajo, motivacija in misli pa jadrajo vedno hitreje nekam drugam. Posledica enega izmed popotovanj mojega tandema MM je fotografija spodaj. Upam, da Vam je všeč;) 


V želji po čim več komentarjev, mnenj in nasvetov vas lepo pozdravljam, 
Greetings from Slovenia, please feel free to comment, criticize and ask anything,
A. Kravos
Druga realnost

4 comments:

  1. Dobra ;)
    Le poizkusi z malo več kontrasta, oziroma nekako pričarati mal več ostrine. Ker vseeno mi deluje vse skupaj malo premehko.
    In pikco belo na sredini na vrhu bi odkloniral ;)
    Drugače pa fajn :D

    ReplyDelete
  2. Lepa, meni se kontrast in nasičenost barv zdi ok, ker s kontrastom nikakor ne moreš reševat mehkobe (ne bom rekel slabe ostrine, ker je neznansko težko naredit res ostro sliko kapljic, ker po navadi odpiraš zaslonko precej, da maš lahko dosti kratke čase osvetlitve -- been there, done that).

    Povej kaj o osvetiltvi. Glede na temperaturo bi reku da je zunanji fleš, glede na odsev v vodi pa da je wolframova ali halogenka. Je kar oboje? Maš trigger ali si pomagaš z odbojniki?

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Kontrasta nisem želel pretirano računalniško popravljati, pa tudi barve v realnosti niso bile zelo izrazite in močne, ker sem nažalost naredil malce preredko mešanico. Glede na to, da sem se prvič igral s kapljicami sem zadovoljen z rezultatom. Kar se tiče pa ostrine, vidim, da se jo je kar nekaj zgubilo s kompresijo.

    Primož osvetlitev si v izbrisanem komentarju zadel v nulo. Z desne na nivoju vode je čepela SB-910 oblečena v difuzor, z vrha malce bolj z leve pa halogenka. Za bazenčkom sem imel upognjen šeleshamer, slikal sem z nikkor 50mm 1.4, čas mislim da je bil pa 1/200, iso 160, f11. Slika je pa delno, ne pa pretirano obrezana, le malo sem jo zarotiral.:)

    Jan, hvala za komentar:) Glede pikice nisem niti pomislil na kaj takega, vendar je super ideja, bom upošteval.

    ReplyDelete